Luxe 100% natuurlijke huidverzorging tijdens chemo en bestraling

Kijk eens wat ik heb gevonden: Luxe skincare producten speciaal gemaakt voor huidverzorging tijdens chemotherapie en bestraling!

Bijzonder? Jazeker!
Héél bijzonder: deze producten van Jennifer Young zijn niet alleen 100% natuurlijk, ze zijn het enige natuurlijke merk waar geen phyto oestrogeen in zit! Dit is vooral belangrijk bij hormoon gerelateerde (borst)kanker.

En zo zijn er meer dingen die je door je behandeling tegenkomt waarbij je nooit eerder stil hoefde te staan. Zoals bijvoorbeeld het effect van chemo en radiotherapie op je huid en wat voor ingrediënten er in je verzorgingsproducten zitten.

De Defiant Beauty lijn is 100% natuurlijk en organisch

De Defiant Beauty lijn is 100% natuurlijk en organisch

Droge, gevoelige huid door chemo of bestraling
Al eerder kwam in de blogs ter sprake dat chemo en bestraling droogte, gevoeligheid en irritatie van je huid veroorzaken. Vooral die gevoeligheid en irritatie kunnen er voor zorgen dat je je normale gezichts- en huidverzorging niet meer verdraagt. Dat kan komen door bepaalde bestanddelen die in de meeste crèmes zitten.

Hormoon ontregelende phyto oestrogenen in je verzorgingsproducten
De chemotherapie bij hormoon gerelateerde (borst)kanker (zoals Tamoxifen en aanverwanten) is anti-oestrogeen gericht. Het gaat de werking van de vrouwelijke hormoon oestrogeen tegen om verdere tumorgroei te voorkomen.

Huidverzorgingsproducten bevatten vaak phyto (plantaardige) oestrogeen die de werking van oestrogeen nabootsen in je lichaam. Er zijn vrouwen die daarom bewust willen kiezen voor huidverzorging zonder phyto oestrogeen. Zij willen geen hormoon ontregelende stoffen gebruiken die haaks staan op het doel van de behandeling.

Phyto oestrogeen vind je bijvoorbeeld in soja, aloe vera(!), hop, teunisbloem en avocado olie. De skincare lijn die ik nu gevonden heb, gebruikt nóóit ingrediënten die plantaardig oestrogeen zijn, een heel gerust gevoel!

Er zijn ook chemische stoffen die natuurlijke oestrogeen nabootsen, zoals bijvoorbeeld BPA wat vaak voorkomt in plastic verpakkingen. Het is bekend dat BPA kan ‘lekken’ in het product dat het verpakt. Defiant beauty producten worden daarom alleen in glas verpakt!

Producten met chemische bestanddelen en metalen
Tenslotte kan je behandelend arts, radiotherapeut of verpleegkundige je adviseren om bepaalde stoffen in je huidverzorging te vermijden omdat ze je behandeling kunnen verstoren of je huid kunnen beschadigen. Zo mag je tijdens radiotherapie geen zalf gebruiken die op de straling reageert. Dit gebeurt als een product metalen bevat, zoals zinkzalf en sommige deodorants.

Producten zonder alcohol, parfum of conserveringsmiddelen worden vaak geadviseerd om de toegenomen gevoeligheid van je huid niet verder te prikkelen. Geen van deze bestanddelen vind je terug in de skincare van Jennifer Young.

Defiant-Beauty-Healthista

De hele lijn van Jennifer Young is te vinden in onze Care Collectie.

Zekerheid en luxe terug in je badkamer!
Natuurlijk zijn er in Nederland goede natuurlijke verzorgingsproducten verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld Weleda. Maar geen van deze merken vermijdt álle bovenstaande bestanddelen in ieder product. Aan jou dus de taak om ieder artikel op ingrediënten te checken die je tijdens chemotherapie of bestraling niet wilt gebruiken. Dat schept geen vertrouwen, je wilt gewoon zeker weten dat het een natuurlijk product is dat goed is voor ‘chemo-huid’. Bij alle Defiant Beauty producten van Jennifer Young heb je deze zekerheid wel!

En, eerlijk is eerlijk, de verpakkingen van deze natuurcosmetica zien er wel heel verantwoord uit. Je moet al zoveel opgeven tijdens je behandeling; nu ook nog je fijne potjes met verwenproducten in de badkamer? Liever niet! Defiant Beauty skincare zit in mooie glazen dispensers en potjes (je weet nu waarom). Niet alleen verantwoord, maar ook mooooiii!

Daarom zijn de producten van Defiant Beauty zo bijzonder!
Cleanser, moisturiser, beauty serum, litteken balm, itchy skin olie, badolie, lippen-, voet- en handbalm. Geheel gemaakt op basis van de vereisten en wensen van Engelse oncologie verpleegkundigen, radiotherapeuten en vrouwen die met chemotherapie of bestraling zijn behandeld.

Stuk voor stuk 100% natuurlijk, organisch én:
– zonder hormoon ontregelende stoffen (phyto-oestrogeen, BPA)
– zonder behandeling verstorende bestanddelen (zoals metalen)
– zonder enige chemische toevoegingen zoals conserveermiddelen, parabenen, emulgatoren, sulfaten, en paraffine
– zonder parfum
– zonder water*

Jennifer-young-570x1089

De verzorgingsproducten van Jennifer Young zijn speciaal voor tijdens chemo.

Alleen pure ingrediënten
100% natuurlijke verzorging in BPA vrije luxe glazen verpakkingen. Met alleen pure ingrediënten zoals o.a. calendula, st.janskruid, vitamine E, amandelolie, cacao-, kokos- en shea boter.

Treat yourself of geef het cadeau!

Bekijk hier alle producten.

Ik hoop dat jullie er net zo blij van worden als ik.

*Bewust geen water (= geen crèmes), maar balm of olie.
Waarom zijn er geen crèmes in de Defiant Beauty lijn? Crèmes zijn smeersels op basis van water en vet/olie. Er zijn hulpmiddelen (emulgatoren) nodig die het water met het vet moeten binden zodat er een crème ontstaat die niet schift. Conserveringsmiddelen moeten toegevoegd worden om schimmel en bacteriën in de crème te voorkomen.

Defiant beauty producten bevatten geen water. Het zijn pure balms en oliën waarvoor geen emulgatoren of andere hulpmiddelen nodig zijn. Hoe minder ingrediënten, des te kleiner de kans dat er iets in zit dat jouw huid irriteert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s