Chemo mutsjes ‘ new and improved’

Toen ik negen jaar geleden met de webshop startte, was de Top – het basis mutsje- een heel nieuw idee qua hoofdbedekking. Tot die tijd werden meer pruiken gedragen dan nu en als je iets anders op je hoofd wilde dan kon je kiezen uit een bandana, een ‘Buff’ of een soort velours badmutsje.

Het bekendste chemo mutsje wordt nog beter
Inmiddels is de Top misschien wel het bekendste ‘chemo mutsje’ geworden en misschien ook wel het meest nagemaakte! Hoewel ik gedurende de jaren ook met andere modellen geëxperimenteerd heb, vond ik het hoog tijd worden om eens helemaal nieuw naar de eigen collectie te kijken om te zien wat er verder verbeterd kan worden.

Kortom, de Tops waren toe aan een ‘new & improved’ versie 2015.

Maar voordat iets wat in je hoofd zit ook uit de productie rolt…Daar zijn veel mensen voor nodig, veel tijd en dus ook veel geduld! Maar nu is het zover, ook dankzij de hulp en inzet van stylistes, patroonmakers en natuurlijk de fabrikant. 

Ik wil dan ook iedereen bedanken die eraan heeft bijgedragen dat de eerste nieuwe mutsjes nu verkrijgbaar zijn. De eerste, inderdaad want er volgen al snel nog meer nieuwe modellen en kleuren.

De mutsjes zijn beter, maar niet duurder
Het ene mutsje is het andere niet, dus waar moeten goede modellen aan voldoen volgens mij:

  • Ze moeten betaalbaar zijn zodat je je kunt veroorloven je outfits te combineren met bijpassende hoofdbedekking. Een vrouw wil nou eenmaal niet iedere dag hetzelfde aan. Dure mutsjes maken is niet moeilijk, dat doen er al genoeg. De eigen ontwerpen van Mooihoofd moeten verkrijgbaar zijn voor prijzen tussen de 15 en 25 euro, afhankelijk van het model.
  • Het materiaal moet geschikt zijn voor de (door chemo) gevoelige hoofdhuid. Dus geen irritaties, kriebel of ander ongemak veroorzaken.
  • Het mutsje moet volume om het hoofd geven, goed blijven zitten en de haarlijn goed bedekken.
  • Een mutsje moet vooral zacht en prettig dragen.
  • het model moet qua kleur en ontwerp in het huidige modebeeld passen

Ik ben er trots op dat het gelukt is om de nieuwe modellen en kwaliteit even betaalbaar te houden als de vorige mutsjes.  Dus beter, maar niet duurder!

Het unieke Mooihoofd label

What’s new?
De nieuwe Mooihoofd mutsjes zijn echte ‘feel-better favourites’ geworden.

Voor deze modellen wordt alleen nog natuurlijk geverfde 100% biologische katoen/elastan gebruikt met een extra biofinish. Fairtrade en natuurlijk geproduceerd zodat er geen chemicaliën in het product of het milieu terecht komen.

De voordelen voor jou?

  • De mutsjes voelen lekker zacht en stralen kwaliteit uit.
  • Geen kans op je irritatie van je gevoelige hoofdhuid, omdat er geen chemicaliën gebruikt worden
  • Alle nieuwe mutsjes van deze kwaliteit zijn nu gemakkelijk herkenbaar aan het unieke Mooihoofd label (foto). Zie je dit labeltje aan de achterkant, dan kun je op die kwaliteit vertrouwen.

Het nieuwe basis model Top
Het model van het basis mutsje (Top) van € 17,95 is zo aangepast dat het aan de zijkant en achterkant meer volume geeft dan andere soortgelijke mutsjes. Zo is een mooie, vrouwelijkere look ontstaan.

Zonder chemicaliën geverfd en gemaakt van gecertificeerd zacht biokatoen/elastan. Die kwaliteit herken je aan het Mooihoofd labeltje op de achterkant.

Bijna geheel naadloos voor extra comfort

Een nieuw model voor extra zachtheid en comfort
Een heel nieuw model met een vrijwel naadloze binnenkant en lage bedekking van de nek voor maar
€ 19,95. De naden zijn naar buiten toe verwerkt voor extra zachtheid en comfort aan de binnenkant.

Aan de buitenkant geeft het juist structuur en volume. De enige naad binnenin raakt het hoofd niet. Het nieuwe materiaal is óók zacht voor je hoofdhuid: biologisch katoen/elastan met een satin biofinish, geheel natuurlijk geverfd.

Daarnaast kan de achterkant van dit mutsje naar wens extra laag in de nek gedragen worden voor een minder ‘bloot’ gevoel. Zie je het Mooihoofd labeltje aan de achterkant, dan weet je dat je de goede hebt.

Feel-better favourites
Het dragen van hoofdbedekking tijdens je haarverlies blijft een ‘noodzakelijk kwaad’. Mijn streven is om je een collectie te kunnen aanbieden die deze periode iets gemakkelijker maakt. Zoals hoofdbedekking waarmee je je goed voelt. Misschien wel beter dan je gedacht had. Vandaar de verzamelnaam ‘feel-better favourites’.

Die gedachte wil ik ook overbrengen wanneer je onze artikelen ontvangt; dat -misschien ongemakkelijke moment- wat prettiger maken. Door er iets moois van te maken en zo hopelijk bij te dragen aan een klein feel-better momentje. Ook daar is opnieuw over nagedacht; vanaf nu wordt je bestelling mooi verzorgd ingepakt met nieuwe materialen.

Laat je me weten wat je ervan vindt? Ik hoor graag hoe de ‘updates’ bevallen!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s